Tøjet er en vigtig del af konfirmationen, både i kirken og ved den efterfølgende konfirmationsfest.

På denne store dag for konfirmanden er det vigtigt, at tøjet understøtter begivenheden. Selv om der kan blive tale om en større udgift, kan tøjet efterfølgende bruges til andre fine lejligheder, og dermed indgå i konfirmandes garderobe.

For en del drenge er konfirmationstøjet deres førte jakkesæt. Tidligere var der få valgmuligheder for drengenes konfirmationssæt, men i dag er der ingen specielle regler for denne påklædning.

I de seneste år har det været populært med blazere med skjorte og slips og jeans. En løsning er f.eks. hvid blazer til mørke jeans, et flot bælte, et farverigt slips og nogle lækre sko.

Tidligere gjaldt det for pigerne om at virke søde og artige, men i dag bliver det søde kombineret med et mere “cool look”. De hotteste konfirmationskjoler er enten hvid eller hvid/sort eller hvid/blå, med tyl eller i satin og silke. Konfirmanden kan vælge mellem luftige eller tætsiddende kjoler, alt efter konfirmanden smag, personlighed og pasform.

Til kjolen hører også nogle flotte negle. Her er der flere muligheder.

Der er efterhånden også tradition for at konfirmanden får nyt tøj til andendagen/blå mandag. Her er der typisk tale om afslappet og moderigtigt tøj på. Der er ikke nogen traditionel påklædning. Det er helt op til konfirmanden.

Ligesom det gælder for konfirmanden, er der også en “dresscode” for gæsterne ved konfirmationen. Der er jo tale en særlig begivenhed, der kun sker én gang i den unges liv. Derfor forventes det, at alle møder op i deres pæneste tøj, som matcher deres personlighed og alder.

Under konfirmationsfesten løfter det stemningen at se alle de festklædte mennesker samlet omkring bordet. Det gælder især, når der skal holdes taler, synges og udbringes en skål for konfirmanden.

En vellykket fest kræver dog også nogle ideelle rammer, og her kan Druegaarden tilbyde sin flotte og billige selskabslokaler, når man planlægger at afholde en konfirmationsfest i København.

 

læs også Konfirmationsfest – gaver

læs også Konfirmationsfest København

Bestil her