For mange unge er den vigtigste grund til at blive konfirmeret uden tvivl gaverne. Derfor er det vigtigt at finde den helt rigtige gave til konfirmanden.

De fleste konfirmander ønsker sig penge, så de selv kan købe, hvad de har lyst til. Hvis man vælger at give konfirmanden penge, kan det være lidt kedeligt og fantasiløst at give dem i en konvolut. F.eks. kan pengene lægges i et smykkeskrin, i en flot pung eller i en fin taske. Denne genstand kan fungere som en ekstra gave til konfirmanden. Man får dermed overrakt pengene på en festlig måde og giver samtidig en personlig gave.

Ligesom der er stor forskel på tøjet til piger og drenge, er der også en vis forskel på deres gaveønsker. Både piger og drenge foretrækker penge.

For pigernes vedkommende kommer oplevelser ind på en 2. plads, f.eks. en tur på hesteryg eller i luftballon. Dernæst ønsker de en iPhone / iPad, et headset, en bærbar computer, et fladskærms tv, et digitalkamera, smykker, en bedstemorcykel (f.eks. lyserød) og et kørekort.

Drengene ønsker også oplevelser, f.eks. en tur som co-driver i en Ferrari, og de ønsker også iPhones, bærbare computere, fladskærme m.m., men på 4. pladsen ligger en Manchester United-rejse til England, og som specielle drengeønsker finder vi en Guitar Hero og fodboldudstyr.

For de meget humanistisk indstillede unge er der alternative ønsker som et mikrolån, der kan lånes ud til fattige i f.eks. Afrika. Pengene vil blive betalt tilbage med lidt renter til konfirmanden. Et fadderskab er et andet eksempel på denne type af alternative konfirmationsgaver.

Når familien og vennerne er samlet omkring det festdækkede bord, er overrækkelsen af gaverne er et af konfirmationsfestens højdepunkter. Der bliver holdt højtidelige taler af både familie, venner og konfirmanden selv. Der bliver sunget og udbragt en skål for konfirmanden, og når gaverne bliver overrakt, stråler konfirmanden af glæde.

Ønsker man nogle flotte rammer omkring festen, kan man trygt overlade opgaven til Druegaarden, der tilbyder billige selskabslokaler i København

 

læs også Konfirmationsfest – tøjet

læs også Konfirmationsfest København

Bestil her