Et bryllup handler grundlæggende set om kærlighed, bruden og gommens kærlighed til hinanden. Rammerne om brylluppet er imidlertid også vigtige. Maden er helt central under en bryllupsfest, der starter, når gæsterne sætter sig til bords for at slappe af og nyde al den gode mad der bliver serveret for dem.

Derfor er det vigtigt at planlægge, hvad der skal serveres for gæsterne. Det tager tid at sammensætte den helt rigtige sammensætning, indkøbene skal planlægges, og der skal lægges et budget, så udgifterne ikke kommer som en ubehagelig overraskelse midt i al glæden. Samtidig er det vigtigt, at hensynet til økonomien ikke ender med at ødelægge aftenen på grund af en dårlig madoplevelse.

Tilberedningen og serveringen er også afgørende. Maden skal have den rigtige temperatur, kødet må ikke være så gennemstegt, at det bliver som at skære i en skosål, og der skal være tilstrækkeligt mængder, så man ikke kommer ud for den triste oplevelse, at der ikke er mad nok til gæsterne. Alle disse situationer kan være katastrofale, når man ønsker uforglemmelig og vellykket bryllupsfest.

 

Der er mange muligheder for at sammensætte en flot bryllupsmiddag. Det er næsten kun fantasien (og pengepungen), der sætter grænserne. Det kan være alt fra buffet, til tre retters menu (eller flere), til kinesisk eller indisk mad. De fleste foretrækker dog nok det gode danske køkken.

Alt efter antallet af forventede indslag, i form af taler, sange mv. til brudeparret, kan man variere antallet af bryllupsretter. Brudevalsen skal dog danses inden midnat, så et godt udgangspunkt er 4 retter. Forret, mellemret, hovedret og dessert.

Årstiden har naturligvis også betydning, når der skal vælges bryllupsmenu.

 

Foruden disse 4 bryllupsretter, serveres der ved gæsternes ankomst til feststedet også en appertif, i form af små lækkerier og velkomstdrinks. Og hvis man ønsker at bryllupsfesten skal fortsætte til den lyse morgen, er der anledning til natmad – som ikke må forveksles med ”skrub-af-mad”. Endnu engang er der tale om lette lækkerier, så man efterfølgende er i stand til at fortsætte bryllupsfesten på dansegulvet.

 

Drikkevarerne spiller også en stor rolle. Vinene skal være af en god kvalitet og passe til maden. Desuden skal de serveres med den rigtige temperatur.

 

Vil man slippe for at ligge søvnløs over planlægningen af bryllupsmiddagen, kan man trygt overlade opgaven til Druegaarden, der tilbyder udsøgt mad i flotte billige selskabslokaler i København. Her kan man feste, drikke og spise, uden at det koster en bondegård.

 

læs også Bryllupsfest – musikken

læs også Bryllupsfest København

Bestil her